Vuil water Oostakker – Stad Gent bestelt wel 110.000€ wijn !

Nog steeds geen proper water in Oostakker maar stadsbestuur en OCMW plaatsen wel monsterbestelling voor 110.000 € wijn !

“De Gentse Burgers heeft zowel Farys, het stadsbestuur als twee ministers in gebreke gesteld voor de leidingwaterkwestie in Oostakker. Zowel federaal minster van Volksgezondheid Maggie De Block, Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen, burgemeester Termont, schepenen Tapmaz, Heyse en De Regge en het bestuur van Farys worden geviseerd. Gentse Burgers halen fors uit naar Farys. Het onzuiver drinkwater in Oostakker zorgt voor medische aandoeningen bij talrijke mensen en huisdieren. Nochtans is proper water een grondrecht. Dat klanten toch hun waterfactuur moeten betalen, en slechts recht hebben op een éénmalige schadevergoeding van 25 euro getuigt van weinig respect. Dat Farys en het Gents stadsbestuur na 9 maanden nog steeds geen dagelijkse leveringen van proper water aan huis organiseren is onaanvaardbaar.” Vorige week bestelde het stadsbestuur wel voor 40.000 € “duurzame” wijnen …. Ook het OCMW neemt deel aan het feest, voor 70.000 € per jaar.

https://www.hln.be/regio/gent/-gentse-burgers-stellen-farys-in-gebreke-voor-vies-leidingwater~ae403265/

Radio2 interview met burgerpartij Gent Wake Up ivm juridische procedure tegen Farys en controle overheden. Bruin water Oostakker is na 9 maanden nog steeds niet opgelost.

https://radio2.be/oost-vlaanderen/ingebrekestelling-over-bruin-water-oostakker

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Contact us
Toon de knoppen
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Contact us
Verberg de knoppen